Nye utfordringer- bli med på tur! 

Turreferat "Hytte til hytte - toppturer i Stølsheimen" 6.-7. mars

Denne helgen hadde turleder Halvor satt seg for å ta turen  Bavallen – Volahytta – Selhamar til Myrkdalen. Turen ble fulltegnet,  og med en på venteliste manglet det bare bra vær. Det fikk vi ikke, to deltagere trakk seg, og turen ble planlagt gjennomført i kortere versjon.
Les mer

Turreferat fra topptur til Tverrfjellet 22. februar

Dette var turleder Petter Bjørstad sin 3. søndagstur  på rad med topper i Hordaland. Til turene plukker han ut topper fra topp 100 listen over de topper i Hordaland med høyeste primærfaktor. Dette gjør turene både spennende, krevende og interessante da man får være med å besøke både kjente og ukjente topper som turmål vinterstid.
Les mer

Turrapport Bakkanosi m.fl, 15.02.15

Utsikt fra Bakkanosi vinter skitur med DNT Fjellsport BergenSøndag 15. februar var det tid for en av toppturene ledet av Petter Bjørstad. Tre søndager i vinter har Petter tatt på seg å være turleder. Datoene var spikret en tid i forveien, men målet var ikke bestemt før det nærmet seg, alt etter vær og føreforhold. Denne søndagen var målet Bakkanosi 1398 moh, etterfulgt av følgende topper, Fetanipa 1475, Giljabotnnipa 1499, med Solbjørganipa 1464 i vakker kveldsol som en magisk avslutning. 
Les mer

Topptur med Petter Bjørstad - første topp Skorseteggi

topptur Skorseteggi VossLiker du sne? Liker du reisebrev eller turrapporter? Hvis du bare liker en av delene, les videre, og kanskje jeg kan få deg overbevist om å like den andre delen. Petter Bjørstad samler på topper han ikke har vært på og jeg liker å gå på ski, så en skitur til Skoreseteggi passet bra.

Les mer

Årsmøte DNT fjellsport Bergen 2014

Styret i DNT fjellsport Bergen kaller inn til årsmøte onsdag 4. mars 2015 klokken 18:30 i Bergen og Hordaland Turlags lokaler i Marken. Adressen er Tverrgaten 4-6. Bruk ringeklokke på bakside om døren er lukket. Årsmøtet blir etterfulgt av fjellsportkveld med foredrag av Theresa Rexer, som starter klokken 19:30. Se egen sak om dette. Vi oppfordrer selvsagt de som er interesserte til å få med seg begge deler! Etter årsmøte og foredrag blir det tid for sosialt samvær og røverhistorier. Velkommen!
Les mer

Fjellsportmøte i mars med Theresa Rexer

I juni 2013 la den 34 fot store, gule seglbåten Impuls frå kai i Trondheim med eit mannskap på 4 glade turkameratar. Turen gjekk via Færøyene og Island til sørvestkysten av Grønland. Frå Grønland gjekk turen tilbake til Noreg, med Bergen som endestopp. Ein slik tur handlar om planlegging, improvisering, mekking, rutinar, overraskingar, bølgjer, vind, hav, is, fjell og isfjell . Aller mest handlar det om å vera på tur. Saman. På plassar litt utanom det vanlege.
Les mer

Januar og februar er kursmånadar i fjellsportgruppa

Vil du lære deg telemarksteknikk? DNT fjellsport Bergen tilbyr telemarkskurs for både bakke- og laussnøkøyring. Vi har også skredkurs og frikøyringskurs på menyen desse to første månadane i året. Tek du kurs no, rekk du å nytte kunnskapen allereie denne vinteren! 
Les mer

Ledige plassar på turar i januar

Isklatring v/ Bjørn Sekkesæter Både fjellsportgruppa sin tradisjonsrike gourmettur til flotte Gullhorgabu og isklatresamlinga i Hallingdal har ledige plassar. Her er det berre å hive seg rundt og melde seg på!

 

 

 

Les mer

Fjellsportmøte mandag 24. november: Trango 2008 med Sigurd Felde

I løpet av mai og juni 2008 ble Norskeruta på Trango fra '84 repetert for første gang helt til topps. Den 2. juni sto Rolf Bae, Bjarte Bø, Sigurd Felde og Stein-Ivar Gravdal på toppen av Great Trango, etter 27 dager i veggen. 

Les mer

Programslepp 11. desember

11. desember presenterer vi heile DNT fjellsport Bergen sitt program for 2015. Åstaden er kjellaren på Biskopen i Neumannsgate 18 (rett over gata for Naboen) klokka 1900 torsdag 11. desember. Vi håpar sjølvsagt å sjå deg der. Etter programsleppet blir det programsleppfest.
Les mer

Toppturbøker til jul

Kanskje ønsker du deg bøker selv eller kjenner noen som ville blitt glad for å få en til jul? 

Turbutikken i Marken har et godt utvalg toppturbøker og flere nye er på vei.  
Les mer

Program for fjellsportmøta hausten 2014

Her er planen for fjellsportmøta utover hausten. Det kan bli endringar på tema, men arrangementa blir halde siste torsdag i månaden. Merk av i kalendaren!

 

Obs obs! Klokkeslett og lokale blir annonsert i DNT fjellsport Bergen si facebookgruppe

Les mer

Lær deg bolteklatring i haust!

Sportsklatring på SotraDNT fjellsport Bergen har eit svært aktivt klatremiljø. Klatringa er på mange måtar limet som held gruppa saman. For å lære deg kunsten å klatre, bør du gå på klatrekurs. Alle fjellspportgruppa sine klatrekurs går sjølvsagt utandørs. Vi har enno ledige plassar på kurs i klatring på bolta ruter helga 13.-14. september.

 

Les meir om kurset og meld deg på klatrekurs her!

Les mer

Fjellsportturar som kjem

Hausten er for mange den aller finaste tida for å gå i fjellet. Det er enno ledige plassar på fleire av dei flotte fjellsportturane utover. Berre sjå her:
Les mer

Basecamp Uskedalen - samling for gamle og nye fjellsportere

Helgen 5.-7. september ønsker vi å få med flest mulig nye så vel som gamle fjellsportere på tur. Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med! Denne helgen kan vi friste med føring på bre og rangling over luftige tinder.
Les mer