Nye utfordringer- bli med på tur! 

Program for fjellsportmøta hausten 2014

Her er planen for fjellsportmøta utover hausten. Det kan bli endringar på tema, men arrangementa blir halde siste torsdag i månaden. Merk av i kalendaren!

Les mer

Lær deg bolteklatring i haust!

Sportsklatring på SotraDNT fjellsport Bergen har eit svært aktivt klatremiljø. Klatringa er på mange måtar limet som held gruppa saman. For å lære deg kunsten å klatre, bør du gå på klatrekurs. Alle fjellspportgruppa sine klatrekurs går sjølvsagt utandørs. Vi har enno ledige plassar på kurs i klatring på bolta ruter helga 13.-14. september.

 

Les meir om kurset og meld deg på klatrekurs her!

Les mer

Fjellsportturar som kjem

Hausten er for mange den aller finaste tida for å gå i fjellet. Det er enno ledige plassar på fleire av dei flotte fjellsportturane utover. Berre sjå her:
Les mer

Basecamp Uskedalen - samling for gamle og nye fjellsportere

Helgen 5.-7. september ønsker vi å få med flest mulig nye så vel som gamle fjellsportere på tur. Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med! Denne helgen kan vi friste med føring på bre og rangling over luftige tinder.
Les mer

Fantastisk tur over Jostedalsbreen

Rapport fra turdeltaker Guro Ødemark fra årets tur over Jostedalsbreen med turleder Petter Bjørstad

 

 

 

Les mer

Turrapport fra Uranostind

Turrapport fra deltager Espen:

Fjellsport i Jotunheimen

Etter en laber vinter så langt var det utrolig deilig å endelig få litt godvær! 2 dager med steikende sol, masser av rødfarge og fine turer gjorde usedvanlig godt. Herlig vår :-)

Les mer

Turreferat Vargebreen

Bergen by har gitt tre vesentlige bidrag til verdensarven: Black metal-bandet Immortal, kaffehuset Friele og Bergen Turlag. Vi nikker høflig til Bryggen, Fantoft stavkirke, Ole Bull og Edvard; de når dessverre ikke opp i konkurransen. Det er de tre førstnevnte institusjoner som gjelder når status skal gjøres opp og av disse er Bergen Turlag den klart viktigste
Les mer

Årsmøte DNT fjellsport Bergen 2013

Styret i DNT fjellsport Bergen kaller inn til årsmøte torsdag 20.februar 2014 klokken 19:00. Inngang på baksiden av Bergen og Hordaland turlag sine lokaler i Marken. Bruk ringerklokke. Denne gangen satser vi på et effektivt årsmøte og drar rett ned til vannhullet Viktoria for sosialt samvær og røverhistorier etterpå. Klikk videre for oppdaterte årsmøtepapirer. Velkommen!
Les mer

Turreferat Skamdalshorgi 19.januar 2014

Tur til Skamdalshorgi 19 Januar 2014 med turleder Petter Bjørstad.

Høyde 1029 meter, primærfaktor 426m, turlengde 10Km, stigning 650m, 5 timer.

Les mer

Turreferat dagstur Blåvasshorgi

Petter Bjørstad har i vinter satt opp fire søndagsturer i nærheten til Bergen. Første tur ut gikk til Blåvasshorgi like ved Voss. Solskinn og nysnø og fullbokket med deltagere la alt til rette for en flott tur!

Les mer

Sleppfest og foredrag om toppturer i Kirgisistan, 5.desember kl 19:00

Vi inviterer til sleppfest av turprogrammet for 2014 for DNT Fjellsport Bergen. I tillegg har vi vært så heldige å få Kjetil Birkeland Moe til å komme og holde foredrag og vise bilder fra toppturer i Kirgisistan. Verdt å få med seg!

Les mer

Fjellsportfest 22.november på Kaos kl 20:30


Er du klar for å oppleve fjellsportere i noe annet enn svette ulltrøyer og Goretex-jakker? og ta deg noen øl i uformelt og godt selskap samtidig som du kan fortelle fjellsporthistorier til folk som forstår hva du snakker om? Da er dette kvelden for deg! Du finner oss rundt et bord på Kaos:) Velkommen!
Les mer

Med kajakk og fjellstøvler i Fyksesund

Padle- og fottur Fyksesund - Kiellandbu juni 2010 med DNT fjellsport Bergen. 8 deltakere (maks antall).

I Kvam ligger en veiløs fjord som heter Fyksesund. Innerst ligger Botnen og opp fra Botnen rager bl.a. Løkjedalsnuten. På Løkjedalsnuten ligger hytten Kiellandbu som har sengeplass til fem og hjerterom til åtte. Blant kremen av turer er å padle til Botnen og gå rundtur om Løkjedalsnuten.

Les mer

Fantastisk ski- og padletur til Nærøyfjorden i april

Nydelig utsikt ned i fjordenEndeleg var helga kommen til turen som mange av oss hadde hatt nedteljing til denne våren, nemleg den kombinerte ski og padleturen i vill vestlandsnatur. Vi var på langt nær metta av å stå på ski, til tross for at påska nettopp var unnagjort. Lysta til å bestige den høgaste toppen i nærleiken for så å kruse nedover den bratte fjellsida på telemark (for dei av oss som fekk til det…. ) var like sterk! 
Les mer