Nye utfordringer- bli med på tur! 

Bli med på klatrekurs

Også i 2014 kan vi tilby et stort antall og bredt spekter av klatrekurs. Vi setter i år opp ukesklatrekurs i Kvinnherad i tillegg til helgeklatrekursene på Sotra og i Øygarden. Vi håper at flere vil benytte anledningen til å lære klatringens hemmeligheter og oppdage gledene ved å bevege seg i bratt terreng. Under kyndig veiledning får du lære deg alt fra klatreteknikk til sikring og rappellering. Vi arrangerer kurs på alle nivåer, både sportsklatring på borebolter, naturlig sikret klatring og kameratredningskurs. Les videre for å finne et kurs som passer for deg.
Les mer

Turrapport fra Uranostind

Turrapport fra deltager Espen:

Fjellsport i Jotunheimen

Etter en laber vinter så langt var det utrolig deilig å endelig få litt godvær! 2 dager med steikende sol, masser av rødfarge og fine turer gjorde usedvanlig godt. Herlig vår :-)

Les mer

Turreferat Vargebreen

Bergen by har gitt tre vesentlige bidrag til verdensarven: Black metal-bandet Immortal, kaffehuset Friele og Bergen Turlag. Vi nikker høflig til Bryggen, Fantoft stavkirke, Ole Bull og Edvard; de når dessverre ikke opp i konkurransen. Det er de tre førstnevnte institusjoner som gjelder når status skal gjøres opp og av disse er Bergen Turlag den klart viktigste
Les mer

Årsmøte DNT fjellsport Bergen 2013

Styret i DNT fjellsport Bergen kaller inn til årsmøte torsdag 20.februar 2014 klokken 19:00. Inngang på baksiden av Bergen og Hordaland turlag sine lokaler i Marken. Bruk ringerklokke. Denne gangen satser vi på et effektivt årsmøte og drar rett ned til vannhullet Viktoria for sosialt samvær og røverhistorier etterpå. Klikk videre for oppdaterte årsmøtepapirer. Velkommen!
Les mer

Turreferat Skamdalshorgi 19.januar 2014

Tur til Skamdalshorgi 19 Januar 2014 med turleder Petter Bjørstad.

Høyde 1029 meter, primærfaktor 426m, turlengde 10Km, stigning 650m, 5 timer.

Les mer

Turreferat dagstur Blåvasshorgi

Petter Bjørstad har i vinter satt opp fire søndagsturer i nærheten til Bergen. Første tur ut gikk til Blåvasshorgi like ved Voss. Solskinn og nysnø og fullbokket med deltagere la alt til rette for en flott tur!

Les mer

Sleppfest og foredrag om toppturer i Kirgisistan, 5.desember kl 19:00

Vi inviterer til sleppfest av turprogrammet for 2014 for DNT Fjellsport Bergen. I tillegg har vi vært så heldige å få Kjetil Birkeland Moe til å komme og holde foredrag og vise bilder fra toppturer i Kirgisistan. Verdt å få med seg!

Les mer

Fjellsportfest 22.november på Kaos kl 20:30


Er du klar for å oppleve fjellsportere i noe annet enn svette ulltrøyer og Goretex-jakker? og ta deg noen øl i uformelt og godt selskap samtidig som du kan fortelle fjellsporthistorier til folk som forstår hva du snakker om? Da er dette kvelden for deg! Du finner oss rundt et bord på Kaos:) Velkommen!
Les mer

Ukentlig klatring tirsdager høsten 13

DNT Fjellsport Bergen arrangerer ukentlig klatring for våre nye og gammle medlemmer . Klatrer du og ønsker å møte andre fjellsportinteresserte eller bare trenger nye klatrepartnere så er dette stedet for deg.

 

Les mer

Topptur på Sunnmøre 11-14. april 2013

Det er søndag ettermiddag og gjengen er straks tilbake i Bergen. Det blei ingen tur i dag, men det er ingen tegn til sure miner. Ok, tipset om den knallgode burgeren hos Esso’en på Skei kom for seint og pizzaen i Førde på veien heim fortjener ikkje legendestatus. Men de foregående dagene har vært en fantastisk avslutning på kanskje tidenes godversperiode på vestlandet.

Les mer

Med kajakk og fjellstøvler i Fyksesund

Padle- og fottur Fyksesund - Kiellandbu juni 2010 med DNT fjellsport Bergen. 8 deltakere (maks antall).

I Kvam ligger en veiløs fjord som heter Fyksesund. Innerst ligger Botnen og opp fra Botnen rager bl.a. Løkjedalsnuten. På Løkjedalsnuten ligger hytten Kiellandbu som har sengeplass til fem og hjerterom til åtte. Blant kremen av turer er å padle til Botnen og gå rundtur om Løkjedalsnuten.

Les mer

Fantastisk ski- og padletur til Nærøyfjorden i april

Nydelig utsikt ned i fjordenEndeleg var helga kommen til turen som mange av oss hadde hatt nedteljing til denne våren, nemleg den kombinerte ski og padleturen i vill vestlandsnatur. Vi var på langt nær metta av å stå på ski, til tross for at påska nettopp var unnagjort. Lysta til å bestige den høgaste toppen i nærleiken for så å kruse nedover den bratte fjellsida på telemark (for dei av oss som fekk til det…. ) var like sterk! 
Les mer