Nye utfordringer- bli med på tur! 

Januar og februar er kursmånadar i fjellsportgruppa

Vil du lære deg telemarksteknikk? DNT fjellsport Bergen tilbyr telemarkskurs for både bakke- og laussnøkøyring. Vi har også skredkurs og frikøyringskurs på menyen desse to første månadane i året. Tek du kurs no, rekk du å nytte kunnskapen allereie denne vinteren! 
Les mer

Fjellsportmøte i januar og februar

Mange kjenner nok til Espen Haagensen frå dei fantastiske bileta han leverer frå hyttene til Bergen og Hordaland Turlag, frå oppslag i lokale og nasjonale media og ikkje minst som mannen som fekk biletet sitt av Demmevasshytta som bakgrunnsbilete på den nye iPhonen (berre utan Demmevasshytta då, som Apple valte å retusjere bort). Torsdag 29. januar vil Espen vise bilete frå og fortelje om 2000-metersprosjektet sitt. 
Les mer

Ledige plassar på turar i januar

Isklatring v/ Bjørn Sekkesæter Både fjellsportgruppa sin tradisjonsrike gourmettur til flotte Gullhorgabu og isklatresamlinga i Hallingdal har ledige plassar. Her er det berre å hive seg rundt og melde seg på!

 

 

 

Les mer

Fjellsportmøte mandag 24. november: Trango 2008 med Sigurd Felde

I løpet av mai og juni 2008 ble Norskeruta på Trango fra '84 repetert for første gang helt til topps. Den 2. juni sto Rolf Bae, Bjarte Bø, Sigurd Felde og Stein-Ivar Gravdal på toppen av Great Trango, etter 27 dager i veggen. 

Les mer

Programslepp 11. desember

11. desember presenterer vi heile DNT fjellsport Bergen sitt program for 2015. Åstaden er kjellaren på Biskopen i Neumannsgate 18 (rett over gata for Naboen) klokka 1900 torsdag 11. desember. Vi håpar sjølvsagt å sjå deg der. Etter programsleppet blir det programsleppfest.
Les mer

Toppturbøker til jul

Kanskje ønsker du deg bøker selv eller kjenner noen som ville blitt glad for å få en til jul? 

Turbutikken i Marken har et godt utvalg toppturbøker og flere nye er på vei.  
Les mer

Program for fjellsportmøta hausten 2014

Her er planen for fjellsportmøta utover hausten. Det kan bli endringar på tema, men arrangementa blir halde siste torsdag i månaden. Merk av i kalendaren!

 

Obs obs! Klokkeslett og lokale blir annonsert i DNT fjellsport Bergen si facebookgruppe

Les mer

Lær deg bolteklatring i haust!

Sportsklatring på SotraDNT fjellsport Bergen har eit svært aktivt klatremiljø. Klatringa er på mange måtar limet som held gruppa saman. For å lære deg kunsten å klatre, bør du gå på klatrekurs. Alle fjellspportgruppa sine klatrekurs går sjølvsagt utandørs. Vi har enno ledige plassar på kurs i klatring på bolta ruter helga 13.-14. september.

 

Les meir om kurset og meld deg på klatrekurs her!

Les mer

Fjellsportturar som kjem

Hausten er for mange den aller finaste tida for å gå i fjellet. Det er enno ledige plassar på fleire av dei flotte fjellsportturane utover. Berre sjå her:
Les mer

Basecamp Uskedalen - samling for gamle og nye fjellsportere

Helgen 5.-7. september ønsker vi å få med flest mulig nye så vel som gamle fjellsportere på tur. Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med! Denne helgen kan vi friste med føring på bre og rangling over luftige tinder.
Les mer

Fantastisk tur over Jostedalsbreen

Rapport fra turdeltaker Guro Ødemark fra årets tur over Jostedalsbreen med turleder Petter Bjørstad

 

 

 

Les mer

Turrapport fra Uranostind

Turrapport fra deltager Espen:

Fjellsport i Jotunheimen

Etter en laber vinter så langt var det utrolig deilig å endelig få litt godvær! 2 dager med steikende sol, masser av rødfarge og fine turer gjorde usedvanlig godt. Herlig vår :-)

Les mer

Turreferat Vargebreen

Bergen by har gitt tre vesentlige bidrag til verdensarven: Black metal-bandet Immortal, kaffehuset Friele og Bergen Turlag. Vi nikker høflig til Bryggen, Fantoft stavkirke, Ole Bull og Edvard; de når dessverre ikke opp i konkurransen. Det er de tre førstnevnte institusjoner som gjelder når status skal gjøres opp og av disse er Bergen Turlag den klart viktigste
Les mer

Med kajakk og fjellstøvler i Fyksesund

Padle- og fottur Fyksesund - Kiellandbu juni 2010 med DNT fjellsport Bergen. 8 deltakere (maks antall).

I Kvam ligger en veiløs fjord som heter Fyksesund. Innerst ligger Botnen og opp fra Botnen rager bl.a. Løkjedalsnuten. På Løkjedalsnuten ligger hytten Kiellandbu som har sengeplass til fem og hjerterom til åtte. Blant kremen av turer er å padle til Botnen og gå rundtur om Løkjedalsnuten.

Les mer

Fantastisk ski- og padletur til Nærøyfjorden i april

Nydelig utsikt ned i fjordenEndeleg var helga kommen til turen som mange av oss hadde hatt nedteljing til denne våren, nemleg den kombinerte ski og padleturen i vill vestlandsnatur. Vi var på langt nær metta av å stå på ski, til tross for at påska nettopp var unnagjort. Lysta til å bestige den høgaste toppen i nærleiken for så å kruse nedover den bratte fjellsida på telemark (for dei av oss som fekk til det…. ) var like sterk! 
Les mer